Ik moet 6 weken prikken ivm gipsbeen. Prik altijd in mijn buik. Langzaam inspuiten geen blauwe plekken. Soms voel ik meer wee. Lees meer Zelf prikken durf ik niet. Het is in het ziekenhuis ook niet voorgedaan. Ik vind het niet prettig.

u de zorg en begeleiding die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een vraag stellen aan de webapotheker. Een team van apothekers beantwoordt uw vraag in principe binnen enkele werkdagen. Vraag het de webapotheker 4 February 2018, heparine-geïnduceerde trombocytopenie (HIT), geen bijwerkingen gelukkig.

Door dalteparine elke dag te gebruiken, verkleint u de kans op trombose, een beroerte of longembolie. U krijgt dan sneller blauwe plekken of een inwendige bloeding. Krijgt u grote blauwe plekken, bloed in de ontlasting of urine of ineens zware hoofdpijn? Waarschuw direct uw onbewerkte arts. Wisselwerkingen met andere middelen. Laat uw apotheker controleren of u dalteparine veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen, ook medicijnen die u zonder recept heeft gekocht. Deze tekst is opgesteld door het. Geneesmiddel Informatie centrum van de knmp. Deze tekst is gebaseerd op de bijsluiter van het beschreven medicijn en op andere, wetenschappelijke bronnen. De officieel geregistreerde gegevens van dit medicijn bij het College ter beoordeling van Geneesmiddelen vindt.

Diepe veneuze trombose (DVT)


Dalteparine zorgt ervoor dat bloed minder makkelijk samenklontert (antistollingsmedicijn). Hierdoor heeft u minder kans op trombose. Om een trombosebeen te behandelen en om trombose te voorkomen bij bedlegerige mensen, dialyse, angina pectoris (hartkramp na een operatie en na een hartinfarct. Meestal leert u de injectie zelf toe te dienen vlak onder de huid. Laat de luchtbel in de spuit zitten. Vraag eventueel uw apotheek om toelichting. U afvallen gebruikt dit medicijn meestal 5 tot 7 dagen na de operatie. Hoelang precies hangt af van uw aandoening. Soms gaat u na dalteparine over op tabletten tegen trombose.

CoaguChek - hoe werkt de coaguchek xs?


Trombose betekent dat er in een bloedvat een bloedstolsel ontstaat. Het stolsel kan langzaam groter worden en het bloedvat afsluiten. Bij een trombosebeen ontstaat er een bloedstolsel in de diepe aderen van (meestal) uw onderbeen. Trombose is een bloedstolsel (bloedprop) in een bloedvat. Door groei van het stolsel kan het bloedvat verstoppen en uiteindelijk volledig afgesloten raken. Het bloedpropje kan ook loslaten en op een andere plaats in uw lichaam een bloedvat afsluiten, bijvoorbeeld in de longen. Die kan dan digitaal aan de trombose dienst worden doorgegeven. Deze week moet ik iedere dag prikken en vrijdag moet ik nog een keer. Als het goed gaat kan ik dan verder altijd zelf prikken.

trombose prik

Ik ben heel benieuwd wat de arts daar gaat zeggen. Weet ook niet of het wel veel nut zal hebben om een derde blokkade te doen. Overigens kan ik volgende week wel een tentje opzetten bij het ziekenhuis. Donderdag krijg ik mijn 3 maandelijkse infuus met botversterker en bloed laten prikken en vrijdag poli bezoek jong bij de oncoloog voor de uitslagen van het bloed en op de pijnpoli. Wordt een druk weekje.

Trombose ontstaat als het systeem van stolling en antistolling uit balans. In ons bloed zitten stoffen die zorgen voor stolling: als we een wond maakt het lichaam snel een stolsel aan bij het wondje zodat het bloeden stopt. Home sweet home, net voor de eerste keer thuis mijn trombose prik gezet. Beetje spannend maar doet gegen geen pijn. Nog 29 te gaan.

Leeftijdsgebonden maculadegeneratie - oogartsenpraktijk Schoten

Beiden zeer de moeite waard. Het hotel zit in het oude stationsgebouw van Bad Bentheim. En een prima keuken. Het was echt reuze gezellig samen met ruud en Jolanda. Alleen vandaag en ook gisteren al heb ik de na weeën ervan. Mijn rug lijkt in 2 stukken lycium te breken en de zenuwpijn is nu aan beide kanten in hevige mate aanwezig. De pijnblokkade heeft dit keer ongeveer 3 weken geholpen. Maar nu is de pijn in hogere mate weer helemaal terug en dus zelfs ook aan de rechterkant. Volgende week vrijdag mag ik me weer melden op de pijnpoli.

trombose prik

N.r iedere keer te laag, bloed te dik - medisch Forum

Van de 5 keer die ik tot nu toe heb geprikt kreeg ik 4 keer een error. Niet goed geprikt of te weinig bloed. En dan kan het apparaatje de inr niet bepalen. Alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen. De electric bijbehorende cursusheb ik wel met goede resultaten doorlopen. Afgelopen weekend hebben we een heerlijk weekend in Bad Bentheim gehad. De burcht bezocht en het plaatsje nordhorn.

Omdat ik er voor altijd aan vast zal zitten kom ik in aanmerking voor een zelf prik methode. Afgelopen week heb ik een apparaatje opgehaald waarmee dat kan. Daarbij zit een prikpen waarmee je een prik in je vinger geeft. De tree druppel bloed houdt je dan tegen een stripje en het apparaatje bepaalt de inr waarde. Die kan dan digitaal aan de trombose dienst worden doorgegeven. Deze week moet ik iedere dag prikken en vrijdag moet ik nog een keer. Als het goed gaat kan ik dan verder altijd zelf prikken. Toch lijkt het allemaal makkelijker dan het.

13 henna, tattoo, gent, activiteiten Kalender Hennatreasure, fashion

Sinds een week of 5 zit mijn been in de zwachtels en ayurvedic moet ik aan de steunkousen. Na mijn arm straks ook beide benen in de elastieken kousen. De kousen zijn al aangemeten en nu is het wachten op de levering. Nog even en mijn hele lijf wordt ingesnoerd. Hoogstwaarschijnlijk door de gebruikte medicatie is er trombose ontstaan en moet ik de rest van mijn leven aan de bloedverdunners. In 2010 Heb ik ook al bloedstolsels gehad en omdat dit de tweede keer is moet ik dit voortaan altijd blijven gebruiken. Bij bloedverdunners houdt de trombosedienst je stollingswaarde in de gaten en daarvoor moet je regelmatig naar een prikpost.

Trombose prik
Rated 4/5 based on 718 reviews