Spoel de bessen goed, verwijder de steeltjes. Invriezen, om in te vriezen. 200 g rode bessen gekookt in een suikerstroop van 3 dl water en 150 g suiker, eventueel een klein scheutje. Veel fruit kun je invriezen. Frambozen, bessen in een plastic bakje of op een schaal. Zorg er wel voor dat je maar een dun laagje gebruikt.

ze het beste kan kopen, bewaren, eten en invriezen? Blauwe bessen bevatten krachtige antioxidanten, of ze nu vers of uit de diepvries worden gegeten, volgens de aan south dakota State University afgestudeerde marin Plumb. Invriezen van fruitsoorten Fruit moet snel ingevroren worden, anders verliest het zijn vitaminen.

Plumb analyseerde het anthocyaninegehalte van blauwe bessen die én, drie en vijf maanden waren ingevroren, tips en zag geen afname in de antioxidanten ten opzichte van verse bessen. De concentratie anthocyanen nam zelfs toe. "de ijskristallen die zich vormen tijdens het vriezen, verstoren de structuur van het plantweefsel, wat de anthocyanen beter beschikbaar maakt.". Antioxidanten zoals anthocyaninen elimineren vrije radicalen, die worden geproduceerd door biologische reacties in het lichaam en buitenfactoren zoals de zon, beschermingsmiddelen en andere verontreinigende stoffen. Vrije radicalen kunnen dna aanvallen, wat zorgt voor cellulaire veranderingen die leiden tot de ontwikkeling van ziekten zoals kanker.

Bosbessen invriezen - wikihow


Blauwe bessen bevatten krachtige antioxidanten, of ze nu vers of uit de diepvries worden gegeten, volgens de aan south dakota State University afgestudeerde marin Plumb. Ze legt uit: "Anthocyanen, een groep antioxidantverbindingen, zijn verantwoordelijk voor de kleur in blauwe bessen. Aangezien de kleur vooral in de schil zit, verbetert het invriezen van blauwe bessen eigenlijk de aanwezigheid van antioxidanten.". Blauwe bessen staan samen met aardbeien en granaatappelen bovenaan wat betreft antioxidantcapaciteit. Ze zijn goed voor het zenuwstelsel en de hersenen, het cardiovasculaire systeem, de ogen en de urinewegen. Sommigen beweren peeling dat de blauwe bes 's werelds gezondste vrucht. Na aardbeien zijn blauwe bessen het fruit dat Amerikanen het meest prefereren. De verenigde Staten produceert bijna 84 procent van alle blauwe bessen ter wereld, een geschatte 564,4 miljoen pond in 2012. Aangezien blauwe bessen worden ingevroren nadat ze worden geplukt, frans zijn de diepvriesbessen in kwaliteit gelijk aan verse bessen.

Jam invriezen - tuinadvies


100gram gewone bloem, 1 ei eventueel wat olijfolie. Wil je het liever glutenvrij of vegan dan is de bloem te vervangen voor een glutenvrije mix en het ei is te vervangen door ongeveer een eetlepel water. Het deeg moet goed kneedbaar zijn en niet te plakkerig. Kneed het goed door en laat het vervolgens een half uur rusten in de koelkast. Kies waarmee je de ravioli wil vullen. Bijna alles is mogelijk! Denk hierbij aan kaas, ricotta, geitenkaas, spinazie, zongedroogde tomaatjes, pompoen, vleeswaren, paddestoelen. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van meerdere ingredienten: spinazie-ricotta bijvoorbeeld.

bessen invriezen

De tweede plek echter, daar was nog helemaal niemand geweest. We konden onze lol op en hebben samen bijna een halve emmer geplukt (wat naar mijn zin genoeg was). Ook was op deze plek meer dan genoeg lingon om volgende maand te plukken. Maar iets wat me nog het meest opgeviel, was de blauwe bes welke sterk op de bosbes leek, maar ovaal van vorm was. Zelfs de blaadjes van de struik leken sterk op die van de bosbes, maar deze bes was toch echt niet een bosbes! Eenmaal op bezoek bij Zweedse vrienden, hoorde ik dat deze bes ook gewoon eetbaar is en dat het niet gevaarlijk is dat ik ze geproefd heb. Deze bes groeit vaak tussen de lingon en bosbessen en wordt hier in Zweden Odon genoemd en in Nederland Rijsbes.

Van deze bes kan men gewoon jam of gelei maken en omdat ze vaak tussen de bosbessen (en lingon) groeien is de kans groot dat er heel wat verwerkt worden tot bosbessenjam. Mijn bosbessen gaan overigens gewoon de vriezer in, maar mocht je een overheerlijk jamrecept willen. Maak dan eens Drottning sylt : een deel frambozen een deel bosbessen geleisuiker (zie verpakking voor hoeveelheid) kook de frambozen en bosbessen samen in een pan, voeg de juiste hoeveelheid geleisuiker toe en bereid de jam zoals op de verpakking van de suiker wordt beschreven. Zomer in een potje! Posted in Inmaken, natuur tagged recept leave a reply posted on March 24, 2013 by maaike reply ravioli is heel eenvoudig te maken, maar vereist een aantal voorbereidingen en tijd. Maak het deeg naar keuze. Zoek op internet een goed recept (waarin altijd vermeld staat dat men speciale bloem nodig heeft blablabla) of gebruik het volgende.

Knolselderij invriezen - tuinadvies

Posted in nutrilite vegan, tagged recept, veganistisch recept leave a reply posted on August 5, 2013 by maaike reply Afgelopen week hebben wij mijn ouders op bezoek gehad. Een gezellig weekje waarin ik even wat minder tijd had om te bloggen. In plaats van tijd besteden bij de laptop, zijn we andere dingen gaan doen: Varen op het meer, loppis bezoeken, frambozen plukken (en crumble maken aalbessen plukken, bekenden opzoeken en tatataaa bosbessen plukken. Dat laatste was mask natuurlijk een van de leukste activiteiten voor mij want dit had ik nog niet eerder gedaan. Vorig jaar was ik de bessen namelijk totaal vergeten omdat ik mijn handen (letterlijk en figuurlijk) vol had met de frambozen en aalbessen. Samen met moeders trok ik er op uit naar een gebied in het bos waarvan ik verwachtte wel wat bessen te kunnen scoren. Bij de eerste plek aangekomen viel er aardig wat te plukken, maar was toch duidelijk dat iemand ons al voor was geweest.

bessen invriezen

Invriezen doe je zo!

En nog steeds ben ik er dol. Terwijl het moestuintje nog helemaal kaal is, kan ik wel al wat brandneteltoppen oogsten om iets lekkers mee te maken. Dit keer geen soep, maar een heerlijke pesto voor door de pasta. Gewoon met de dingen die ik in huis heb verzin ik een recept. Ongeveer drie handjes brandneteltoppen een bosje basillicum twee teentjes knoflook een scheutje sojamelk die op moest peper en zout naar smaak, alles in de blender goed mixen zodat er een vloeibare saus ontstaat. Kook pasta naar keuze gaar (in mijn geval glutenvrije!) en terwijl deze afgegoten en nog heet is, giet je de pestosaus er over. Alles goed doorroeren en eventueel nog op smaak brengen met peper en zout. Zelf strooide ik er nog wat vegan parmakaas overheen. Daarna lekker op de veranda gaan zitten, genietend van het uitzicht, de stilte en de heerlijke smaken!

Snickerkoek 350 gram pindakaas 100ml suiker 200ml stroop 1liter rice crispies 100ml kokos 300gram chocola (kan natuurlijk vegan chocola zijn!). Doe de pindakaas, suiker en stroop in een pan en laat dit even goed door elkaar smelten en lichtjes koken. Haal de pan van het vuur en voeg de rice crispies (of gewone cornflakes, als het niet glutenvrij hoeft) en de kokos toe. Roer goed door elkaar en doe het goedje in een bakvorm (met bakpapier bedekt). Smelt de chocola (au bain marie) en bedek de pindakaasmix met de gesmolten chocola. Zet de koek in de koelkast (of vriezer) om op te stijven en snij daarna in blokjes. Een heerlijk tussendoortje voor bij de koffie of thee! Posted in, bakken, vegan, tagged recept, leave a reply, posted. April 25, 2016 by maaike, reply, ik heb al vaker verteld over mijn liefde voor brandnetels en hoe gezond ze zijn.

Blauwe bes - wikipedia

Posted on, june 23, 2017 by maaike, reply, op het werk wordt er heel wat afge-fika-t, er wordt geregeld iets zoets aangeboden bij de koffie en het liefst dagelijks. Zo nam een van mijn collegas laatst een flinke fika met zich mee omdat ze jarig was. Aarbeientaart, ijs en snickerkoeken. Dat laatste, daar had ik al eens eerder over gehoord, maar docline het leek me eigenlijk niet zo bijzonder. Je gooit wat pindakaas en chocola bij elkaar en klaar. Toch was dit zoete hapje verrassend lekker! Ik proefde een heel klein blokje en dit smaakte echt overduidelijk naar meer! Hier het recept van dit supereenvoudige, maar verrassend lekkere zoetigheidje.

Bessen invriezen
Rated 4/5 based on 725 reviews